Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ.... ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΕΙΣΤΕ ΤΟ!...ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ...ΑΛΓΟΣ!

ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ......ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ ΠΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ...ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ... ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ! 


Στ. Κοντονής: Ελέγχεται η απόφαση του ΣτΕ για μη επέκταση των ελέγχων πάνω από μια πενταετίαΣτην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα της παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων, αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στο πλαίσιο επίσκεψής του στις φυλακές Μαλανδρίνου, προκειμένου να εγκαινιάσει το χώρο του παιδικού επισκεπτηρίου και το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου:
«Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε, με μια απόφαση που ελέγχεται, οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πάνω από μία πενταετία. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω offshore. Τα χρήματα ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί η διαδρομή τους. Επιπλέον, μέχρι το 2015, λίστες μεγαλοκαταθετών που είχε παραλάβει το ελληνικό κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχαναν και όταν αργότερα τις έβρισκαν οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας» είπε ο κ. Κοντής.    ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ

Η περιπέτεια τελειώνει
Αναφερόμενος στην παράδοση ακτινολογικού μηχανήματος στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, ο κ. Κοντονής είπε ότι αυτό βρισκόταν πριν σε κατάστημα κράτησης, το οποίο μάλιστα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ: «Αντιλαμβάνεστε ότι τόσα χρόνια υπήρχε ένα καθεστώς διαφθοράς που λειτουργούσε ανεξέλεγκτα μέχρι του σημείου ένα ιατρικό μηχάνημα το οποίο είχε ανάγκη η κοινωνία -επειδή προφανώς είχε πέσει κάποια μίζα- να βρίσκεται στη φυλακή και να το στερούνται οι πολίτες με τα λεφτά των οποίων αγοράστηκε. Να μη μας κάνει εντύπωση λοιπόν πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και γιατί περνάει η χώρα και κυρίως η νεολαία αυτό το Γολγοθά. Επειδή μίλησα για Γολγοθά, κάθε σταύρωση έχει και την Ανάστασή της. Και, όπως είπε χθες στη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός, του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει τελειώσει αυτή η ταλαιπωρία. Μετά από μια μακρά περιπέτεια και δυστυχία που επικράτησε στην ελληνική κοινωνία και την οποία πλήρωσαν όπως πάντα οι άνθρωποι του μόχθου, οι συνταξιούχοι. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι αυτή η περιπέτεια τελειώνει και θα ανακουφιστεί το σύνολο του ελληνικού λαού με πτώση της ανεργίας, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και ενίσχυση των δομών που δημιουργούμε στις φυλακές σε συνθήκες κρίσης» είπε ο κ. Κοντονής.

Επίσκεψη στους χώρους των φυλακών Μαλανδρίνου - Εγκαίνια γηπέδου ποδοσφαίρου και χώρου συνάντησης κρατουμένων με τα παιδιά τους
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους των φυλακών, συνομίλησε με τους κρατουμένους και αμέσως μετά προέβη στις εξής δηλώσεις:
«Θεωρώ ότι είναι καθήκον και υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας να έχει άμεση εικόνα για το τι συμβαίνει στα σωφρονιστικά καταστήματα. Για το λόγο αυτό έχουν πυκνώσει οι επισκέψεις των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
Σήμερα είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μέρα, διότι εγκαινιάσαμε στο κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου δύο δομές, οι οποίες θα λειτουργήσουν από αύριο. Η μία είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου και η δεύτερη αφορά ένα νέο χώρο συνάντησης των κρατουμένων με τα παιδιά τους, που μάλιστα έχει μορφή παιδότοπου.
Αυτή τη δεύτερη δράση τη θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική. Και οι ίδιοι οι κρατούμενοι αντιλαμβάνονται το ενδιαφέρον της πολιτείας όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τις οικογένειές τους και κυρίως για τα παιδιά τους.
Χάρηκα επίσης για το γεγονός ότι από τον Αύγουστο θα λειτουργήσει το θερινό σχολείο και θα έχουμε μια δομή εκπαίδευσης για το έτος 2017-18.
Αυτές οι δράσεις δίνουν στους κρατούμενους τη δυνατότητα να μην επανέλθουν σ' έναν κόσμο εγκληματικότητας και παραβατικότητας. Διότι η μόρφωση και η εκπαίδευση, όπως λέω πάντα, είναι σταγόνες ελευθερίας, μέσα σ' ένα περιβάλλον ανελευθερίας».
Ακόμη, ο κ. Κοντονής προανήγγειλε ότι γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έτσι ώστε οι εξωτερικοί φρουροί να ενταχθούν μέχρι το τέλος του έτους στο νοσηλευτικό σύστημα των στρατιωτικών νοσοκομείων.
πηγη:http://www.zougla.gr/politiki/article/st-kontonis-i-apofasi-tou-ste-gia-mi-epektasi-ton-elegxon-pano-apo-mia-pentaetia-elegxete--

Δεν υπάρχουν σχόλια: