Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΟΧΙ...ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΓΗΚΕ ΝΑΙ; ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ...ΤΑ ΛΕΕΙ ΧΥΜΑ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΕΜΜ. ΡΟΪΔΗΣ!


ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ… ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! 

Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΡΟΪΔΗΣ… ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΧΑΛΙΑ… 
Σαν να μην άλλαξε.. τίποτε! Σαϊνι...ο ΄Ελληνας!


Ο σημερινός ρωμιός

Ως μέθυσος «ουρών πλησίον βρύσεως»

Σύντομος και περιεκτικός, ας δούμε πώς παρομοιάζει ο Ροΐδης τους σύγχρονούς του ρωμιούς:
«Εκ πάντων των ανθρώπων ο έλλην είναι ο μείζων έχων κλίσιν εις το να νομίζη εαυτόν μόνην αιτίαν παντός κύκλω τού γινομένου θορύβου, ως ο μέθυσος εκείνος, όστις ουρών πλησίον βρύσεως έμεινεν εκεί όλη την νύκτα, νομίζων ότι εξ αυτού εκπορεύεται όλον το ύδωρ το οποίον ήκουε να τρέχη» (σελ. 26).
«Καταφρονείται εν Ελλάδι πάσα διανοητική εργασία, διότι εν τη παρούση ημών καταστάσει αδύνατον είναι να υπάρξη τοιαύτη τις έντιμος, αλλ’ κατ’ ανάγκην μετατρέπεται εις επαιτείαν, θεσιθηρίαν ή επί δικαία αμοιβή συκοφαντίαν» (σελ. 36).


Η έννοια τής εντιμότητας απουσιάζει εντελώς από τη Ρωμιοσύνη:
«Μία οιαδήποτε πίστις εις οιονδήποτε πράγμα είναι άκαμπτος πανοπλία, ήτις διατηρεί τον άνθρωπον ορθόν καίτοι πληγωμένον» (σελ. 39). Ο δογματισμός δηλαδή, οδηγεί στον παραλογισμό.


«Ο έλλην στέργει συνήθως να είπη την αλήθειαν, ουχί όμως και να την γράψη. Ομιλεί υπέρ της αλήθειας δωρεάν, αλλά γράφει μόνον εκ συμφέροντος» (σελ. 39).

ΜΑ ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΚΗ ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΝΟΥΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ... ; ΛΑΛΑ ΤΟΥΤΟΣ ΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ... ΑΛΛΑ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ...ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΣΤΑ!

ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΧΑΪΚΑΛΗ:


"ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ...ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ! ΟΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ"! ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ! ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! 

Διαβάστε με προσοχή όσα δήλωνε ο Παύλος Χαϊκάλης σε συντένευξή του στον Μάκη Βραχιολίδη, την "Ελεύθερη Ώρα" και την εφημερίδα μας, την 1η Σεπτεμβρίου 2013. Πριν από 23 μήνες! Πώς καταδίκαζε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι (φοβόταν ότι) θα αιματοκυλούσε τη χώρα, ενώ τη χαρακτήριζε υποταγμένη στις εντολές Μέρκελ-Σόιμπλε! Σήμερα ήρθε να προσκυνήσει ο ίδιος, το κόμμα του (ΑΝΕΛ) και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους τοκογλύφους. 
Συνέντευξη-ακτινογραφία του Χαϊκάλη:

Οι ΑΝΕΛ παραμένετε αγκυλωμένοι στο ευρώ. Νομίζετε ότι με την παραμονή μας στο ευρώ, η χώρα θα βγει από το αδιέξοδο; Γιατί δεν λέτε να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα; Φοβάστε;

Χαϊκάλης: Η λύση είναι ότι κάποια στιγμή γυρνώντας στο εθνικό σου...

ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ; ΜΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ΠΟΛΛΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 250.000 ΝΕΟΙ ΛΑΘΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που εισβάλλουν με… φουσκωτά στα νησιά του Α. Αιγαίου υπάρχει μεγάλος αριθμός από μαχητές της ISIS οι οποίοι...

Ο ΚΟΜΨΕΥΟΜΕΝΟΣ ΧΑΪΔΟΛΌΓΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΦΕΣΟΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ...που δια του Τύπου έγινε ...ΠΕΡΣΟΝΑ, πιάστηκε στα πράσα! ΚΑΛΑ ΜΩΡΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ ...ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ;

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ! ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!!!

Βαρύς πέφτει ο πέλεκυς της Διεύθυνσης Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999...

Δεν υπάρχουν σχόλια: