Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές για τα γιορτινά ψώνια -Ποιες είναι οι παγίδες και οι κίνδυνοι

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές για τα γιορτινά ψώνια (EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές για τα γιορτινά ψώνια (EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)
Με τις γιορτές να πλησιάζουν, η κίνηση στα καταστήματα έχει αυξηθεί. Οι περισσότεροι σπεύδουν να αγοράσουν δώρα, αλλά και όσα θα χρειαστούν για το γιορτινό τραπέζι, όμως πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς υπάρχουν παγίδες και κίνδυνοι.
«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΗΧΗ»

Με το «βλέμμα» στις 29 Δεκεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ--ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΚΛΟΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Φωτογραφία: SOOC
Φωτογραφία: SOOC
Αντίστροφα κυλούν οι ώρες ως την έναρξη της πρώτης ψηφοφορίας-στις 7 το απόγευμα- για την υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και στο επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί η απόλυτη ψυχραιμία και η βαθιά πεποίθηση πως « όσο κι αν ανακατεύουν την τράπουλα δεν βγαίνουν οι ‘180’».
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ARCAHEOLOGY.COM

Οι 10 κορυφαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις της χρονιάς -Ο τάφος της Αμφίπολης ανάμεσά τους [εικόνες]

Οι 10 κορυφαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις της χρονιάς -Ο τάφος της Αμφίπολης ανάμεσά τους [εικόνες]
Το βλέμμα της παγκόσμιας κοινότητας από τον Αύγουστο και επί ένα τρίμηνο στράφηκε στην Ελλάδα, για ένα λόγο διαφορετικό από ότι συνήθως τα τελευταία χρόνια, για ένα λόγο διαφορετικό από τον τωρινό. Ο τάφος που βρέθηκε στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη προκάλεσε συγκίνηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο και για το λόγο αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από τις 10 μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις της χρονιάς παγκοσμίως.

Ψαράδες βιντεοσκόπησαν φάλαινα στα Καμένα Βούρλα! (βίντεο)

Ψαράδες βιντεοσκόπησαν φάλαινα στα Καμένα Βούρλα! (βίντεο)
Μια φάλαινα στο Μαλιακό Κόλπο; Είναι πραγματικά δύσκολο να το πιστέψει κανείς και όμως είναι πραγματικότητα. Εντοπίστηκε από ψαράδες στη θαλάσσια περιοχή, ανάμεσα στα Καμένα Βούρλα και τις Ράχες, περίπου 150 μέτρα από την παραλία των Καμένων Βούρλων.
Το μήκος της ήταν γύρω στα 12 μέτρα και σύμφωνα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιφέρειας Στερεάς Δημήτρη Ρίζο πρόκειται για πτεροφάλαινα (Balaenoptera physalus).

OΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ ΕΔΩ!

Κυριότερες ειδήσεις
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014


Βροχές και καταιγίδες σήμερα

26 σχετικές ειδήσεις | Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014,  08:25 

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα στα δυτικά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά και στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το..

Η ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος - Συγκέντρωση το μεσημέρι

13 σχετικές ειδήσεις | Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014,  08:29 

Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ το μεσημέρι για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας και την επαναλειτουργία όλων των δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου που καταργήθηκαν. Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης....

«Ίχνη ζωής» στον πλανήτη Άρη βρήκε η NASA

10 σχετικές ειδήσεις | Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014,  08:29 

Ίχνη ζωής εντόπισε στον Άρη το ρομποτικό σκάφος Curiosity, το οποίο εξερευνά τον πλανήτη από τον Αύγουστο του 2012.Η νέα ανακάλυψη δημοσιεύθηκε την Τρίτη (16 / 12 / 2014) στο επιστημονικό περιοδικό Science, από ανθρώπους της NASA . Συγκεκριμένα το Curiosity, εντόπισε μυστηριώδη ίχνη μεθανίου που δεν μπορούν εκ πρώτης όψεως να ερμηνευθούν με βάση τη γεωλογία ή την οργανική ύλη που μεταφέρεται στον Άρη από κομήτες ή αστεροειδείς. Αν και οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σίγουροι για την προέλευση του μεθανίου, υποθέτουν ότι η πηγή είναι κάποιος οργανισμός βακτηριακού τύπου. Εάν η ύπαρξη ζωντανών, αναπνέοντων μικροβίων στον Άρη επιβεβαιωθεί...

Ελληνίδα η σύντροφος του δράστη της ομηρίας στο Σίδνεϊ

9 σχετικές ειδήσεις | Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014,  08:23 

Η σύντροφος του δράστη της ομηρίας στην καφετέρια Lindt Chocolate, στο Σίδνεϊ είναι ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για την 35χρονη Αμιράχ Ντρούδη (Droudis) που λεγόταν Αναστασία Ντρούδη πριν αποφασίσει να ασπαστεί το Ισλάμ. Η ίδια έχει αυτοχαρακτηριστεί «τρομοκράτισσα», έχει κατηγορήσει γυναίκες-θύματα βιασμού ότι «φταίνε οι ίδιες που βιάστηκαν»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: