Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013


Αλβανοί, Ιρακινοί, Ρουμάνοι και Πακιστανοί έρχονται πρώτοι σε εγκληματικές πράξεις στην Ελλάδα

σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το 1998 μέχρι το 2012

 
Μαίρη Παραπονιάρη
Ύστερα από  αίτηση βουλευτών ο Υπουργός  Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας διαβίβασε στην Βουλή  τα στοιχεία που τηρούνται στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την εγκληματικότητα αλλοδαπών και αφορούν την περίοδο από το 1998 έως και το 2012. Τα στοιχεία δείχνουν τον αριθμό αλλοδαπών δραστών ανά την επικράτεια σε βάρος Ελλήνων και αλλοδαπών θυμάτων.


Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΟΛ!


Aγανάκτηση στην Ιαπωνία για την απόφαση της ΔΟΕ να αφαιρέσει την πάλη από τους Ολυμπιακούς

Με αγανάκτηση υποδέχθηκαν στην Ιαπωνία την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να αφαιρέσει την πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
O χρυσός ολυμπιονίκης στο Λονδίνο Tatsuhiro Yonemitsu
O χρυσός ολυμπιονίκης στο Λονδίνο Tatsuhiro Yonemitsu
Η Ιαπωνία έχει μακρά παράδοση στο αγώνισμα και η απόφαση ήταν σοκαριστική για τους αθλητές και υποστηρικτές του αθλήματος. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η Ιαπωνία κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια.
Ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Πάλης και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τομιάκι  Φουκούντα σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα Τετάρτη στο Τόκιο, επιτέθηκε στη ΔΟΕ τονίζοντας την αποτυχία της να δικαιολογήσει αυτήν την απόφαση ενώ αμφισβήτησε την ορθότητα των στοιχείων που παρουσίασε η ΔΟΕ για να την υποστηρίξει.
«Η τελική ετυμηγορία δεν έχει γίνει και όλα θα εξαρτηθούν από τις προσπάθειές μας» είπε ο κ. Φουκούντα και συνέχισε «η πάλη υπάρχει από την αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων και πάντα είχαμε την αίσθηση ότι αποτελεί ένα από τα βασικά αθλήματα».
Στη συνέντευξη παραβρέθηκε εμφανώς απογοητευμένος ο χρυσός Ολυμπιονίκης Τατσουχίρο Γιονεμίτσου και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης Σινίτσι Γιουμότο, των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ θα συνεδριάσει τον Μάιο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας όπου θα συζητηθούν οι προτάσεις για τα αθλήματα που θα συμπεριληφθούν το 2020 και η τελική ψηφοφορία θα γίνει στη γενική συνέλευση της ΔΟΕ τον Σεπτέμβριο στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.
Την αγανάκτησή της για την απόφαση εξέφρασε και η Τουρκία όπου έχει ξεσπάσει σάλος. Σημειώνεται ότι Τόκιο, Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη είναι οι υποψήφιες πόλεις για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
πηγη:http://www.greecejapan.com

ΕΝΑΣ ΙΑΠΩΝΑΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ,ΆΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΆΝΟΥΜΕ ΛΆΘΟΣ ..Ο ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ..ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ!


Ο Ιάπωνας που λάτρεψε το έργο του Γ. Θεοτοκά

Οι «Καμπάνες» του Γιώργου Θεοτοκά στα ιαπωνικά
Της Όλγας Σελλά 
Ατσούγια Σουζούκι, πραγματικός φιλέλληνας
Ηρθε στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του ’50 για πρώτη φορά. Ο νεαρός, τότε, ακόλουθος της ιαπωνικής πρεσβείας στην Ελλάδα Ατσούγια Σουζούκι δεν περιορίστηκε στα διπλωματικά του καθήκοντα. Θέλησε να γνωρίσει το πνεύμα και τον πολιτισμό της χώρας όπου δούλευε, κι έτσι, παράλληλα με τη δουλειά του, γράφτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εκεί είχε την τύχη να συναντηθεί αρχικά με τον Σωκράτη Καραντινό, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με τον συγγραφέα (και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου τότε) Γιώργο Θεοτοκά.
Ο Ατσούγια Σουζούκι γοητεύτηκε από την προσωπικότητα και από το έργο του Γ. Θεοτοκά και το 1962, όταν έφυγε από την Ελλάδα με μετάθεση για το Κονγκό, άρχισε να μεταφράζει στη γλώσσα του, στα ιαπωνικά, την «Αργώ» του Γ. Θεοτοκά. Δεν εκδίδει το βιβλίο αμέσως. Συνεχίζει τη

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ


Άλογα στη Ρουμανία

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ!ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ …ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ . 

Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΧΩΡΑ…

Με τον τίτλο αυτό το ΒΒC, κάνει μια εκτεταμένη έρευνα για το κρέας του αλόγου και αποκαλύπτει:

Κρέας αλόγου: Σκάνδαλο μεν αλλά οι Ρουμάνοι παραγωγοί γελάνε με τα ρεπορτάζ της “κτηνώδους βρετανικής τηλεόρασης”! όπως λένε!

ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΣΕΣ

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ


Γιγαντοαφίσα που προβάλει την Ελλάδα ως φιλόξενο τουριστικό προορισμό  τοποθετήθηκε σε κεντρικό δρόμο της Ουάσιγκτον με πρωτοβουλία και δαπάνη  μιας ομάδας ομογενών της Αμερικανικής πρωτεύουσας. Η ομάδα συγκέντρωσε τα χρήματα που χρειάζονταν για το πρόγραμμα αυτό από ιδιωτικές συνεισφορές με στόχο να στείλει σε Αμερικανούς συμπολίτες της το μήνυμα πως η Ελλάδα ακόμα και στις δύσκολες αυτές μέρες παραμένει εξαιρετικά ελκυστική και προσφέρει στους επισκέπτες της θαυμάσιες εμπειρίες.

ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ...ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Επιτροπή προώθησης ελληνικών, κυπριακών και ισραηλινών θεμάτων στο Κογκρέσο

με πρωτοβουλία των βουλευτών Κώστα Μπιλιράκη και Τεντ Ντόιτς
Φώτο (από αριστερά) : Λι Κοχέν - Εκτελεστικός Διευθυντής της Επιτροπής, Βουλευτής Έλιοτ Ένγκελ (D-ΝΥ), Βουλευτής Κώστας Μπιλιράκης (R-FL), Ολυμπία Νεοκλέους, Επιτετραμμένη Κυπριακής Πρεσβείας, Μάικλ Όρεν - Πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Βουλευτής Τεντ Ντόιτς (R-FL), Χρίστος Παναγόπουλος - Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Βουλευτής Μπράντ Σνάιντερ (D-IL)
Φώτο (από αριστερά) : Λι Κοχέν - Εκτελεστικός Διευθυντής της Επιτροπής, Βουλευτής Έλιοτ Ένγκελ (D-ΝΥ), Βουλευτής Κώστας Μπιλιράκης (R-FL), Ολυμπία Νεοκλέους, Επιτετραμμένη Κυπριακής Πρεσβείας, Μάικλ Όρεν - Πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Βουλευτής Τεντ Ντόιτς (R-FL), Χρίστος Παναγόπουλος - Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Βουλευτής Μπράντ Σνάιντερ (D-IL)

Δημήτρης Μανής
Την δημιουργία Επιτροπής για την από κοινού προώθηση των θεμάτων της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου στο αμερικανικό Κογκρέσο, ανακοίνωσαν ο ελληνικής καταγωγής ρεπουμπλικανός βουλευτής από την Φλόριντα, Κώστας Μπιλιράκης και ο εβραϊκής καταγωγής, δημοκρατικός βουλευτής επίσης από την Φλόριντα, Τεντ Ντόιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: