Τρίτη 16 Αυγούστου 2011


ΦΩΤΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΕ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΛΑΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κατά τις 2 μ.μ. η ώρα, σήμερα ξέσπασε φωτιά σε ένα κρίσιμο σημείου του παραθεριστικού κέντρου Αγ. Αποστόλων στον Κάλαμο Αττικής. Από άγνωστη αιτία, άρπαξαν φωτιά ξερόχορτα και σκουπίδια πίσω από τον αυλόγυρο του Δημοτικού σχολείου της γραφικής παραθεριστικής πολύχνης, και σε μικρή απόσταση από την παραλία-πλάζ, περίπου 100 μέτρα. Η περιοχή είναι γεμάτη θαλασσόδενδρα και πυκνή , αδιαπέραστη, απάτητη βλάστηση, που συνθέτουν τόπο φιλοξενίας πουλιών, πολλά εκ των οποίων αποδημητικών. Το σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά αποτελεί σύνορο με τον γνωστό βιότοπου των Αγίων Αποστόλων κιαύτό σημαίνει πως άμα επεκτείνονταν θα είχαμε να κάνουμε με μεγάλη καταστροφή του φυσικού κάλλους του τμήματος αυτού στους Αγ. Αποστόλους.. Οι φωτιές σε κάποια στιγμή έγλειψαν και το χαριτωμένο γραφικό σπιτάκι του Νηπιαγωγείου..
Η κληθείσα {Πυσροσβεστική δύναμη με 3 οχήματά της κατέφθασε αστραπιαίως και κατέσβησε την πυρκαϊά .. Ως γνωστόν η περιοχή είναι κατάφυτη στο πράσινο ,θεωρείται από τις "κρίσιμες" γι αυτό και η παρουσία της Πυροσβεστικής είναι μόνιμη.
Φυσικά τα αίτια αυτή τη στιγμή είναι άγνωστα χωρις να αποκλείεται και δάκτυλος πονηρών. Η περιοχή είναι πλεονεκτικότατη και φυσικά ανήκει σε ιδιοκτήτες, αλλά λόγω της παρουσίας του ιδροβιότοπου (εδώ θα βρεί κανείς κύκνους, κορμοράνους  κ.λ.π.)δεν έχουν δικαίωμα να κτίσουν. Μεταξύ τούτων είναι και η κ. Μπακογιάννη, στον άντρα της οποίας,  Παύλο, δωρήκε οικόπεδο, εις ένδειξη ευχαριστιών για τα ευεργετήματά του προς την περιοχή.
΄Ενα άλλο μελανό σημείο είναι ότι κάποιοι εκ των ευαρμόστων κατοίκων της περιοχής γεμίζουν δρόμους και στενοσόκακα με ό,τι σκουπιδαριό τους προίκισε η κεφάλα τους και το καταθέτουν μέσα σε χώρους του πανέμορφου πράσινου.. Σε ένα τέτοιο σκουπιδαριό εκδηλώθηκε σήμερα η πυρκαϊα. Ευτυχώς μικρό το κακό. Σημειώνεται ότι σχεδόν αμέσως με την πυροσβεστική κατέφθασε κι ο μεγαλοκτηματίας κ. Πάνος Βασιλάκος, δημοτικός σύμβουλος, ο ποίος έχει μεγάλη περιουσία κι αλυσίδα ενοικιαζομένων επιπλωμένων, εκεί 20 μέτρα πιο πέρα από το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαϊα.
ΦΩΤΟ ΑΝΩ.. Οι κάπνες πάνω από τη στέγη του Νηπιαγωγείου... Κάτω ο πυροσβέστης σβήνει τις τελευταίες εστίες φωτιάς. Ηφωτό είναι τραβηγμένη από τον φράχτη του Δημοτικού σχλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: