Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΥΠΗΡΟΝ:




Η ΕΚΘΕΣΗ ΟΠΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΦΕΤΟΣ !!

Δεν είναι απολύτως βέβαιον αν η γενικότερη κρίση έπληξε κατάστηθα και τη μόνη έκθεση οπτικών, η οποία φέτος δεν θα λειτουργήσει.!
Σχετικώς ο Πανελλήνιος σύλλογος Εισαγωγέων Οπτικών Ειδών, κυκλοφόρησε την ακόλουθη δυσάρεστη επιστολή:

Αθήνα ,7 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΣ :ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΣ

Αγαπητοί κύριοι,
Σε απάντηση σχετικών επιστολών μας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην έκθεση η πλειονότητα των μελών θεώρησε καλό να ανασταλεί η έκθεση για φέτος καθώς θα έχουμε και το συνέδριο των οπτικών από την ΠΕΟΟ .
Λαμβάνοντας υπόψη την άποψη της πλειοψηφίας το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε την αναστολή της έκθεσης για αυτή την χρονιά .
Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Μηνάς Κόκκορης ,Πρόεδρος
Κωτσόβουλος Αθανάσιος Γ.Γραμματέας

Η είδηση προκάλεσε βαθειά θλίψη, διότι η Έκθεση, ήταν το μεγάλο πανηγύρι των οπτικών κι έδινε ζωντάνια στο χώρο. Βεβαίως η έκθεση, λόγω των μικρών συμμετοχών σε εκθέτες, αντιμετώπιζε δυσκολίες εδώ και χρόνια.. Οι δαπάνες λειτουργίας της είναι τεράστιες, και χωρίς ικανοποιητικό αριθμών συμμετοχών περιπτέρων, τα πράγματα γίνονται εφιαλτικά.

Εμείς ρίξαμε κάποιες ιδέες αλλά.. αλλά θα χρειαστεί τόλμη και λίγη φαντασία. Η έκθεση στήνεται με τον εφιάλτη της αποτυχίας για τον λόγο ότι οι εισαγωγείς είναι λίγοι σε αριθμό και από αυτούς ακόμα πιο λίγοι σπεύδουν να δώσουν το παρόν.. Κουράστηκαν κάθε χρόνο οι ίδιοι να σηκώνουν τα βάρη της διοργάνωσης.. Προτείναμε να γίνει όντως μεσογειακή έκθεση, όπως κι ο τίτλος της άλλωστε... Να κληθούν ξένοι οίκοι... απ΄ όλες τις μεσογειακές χώρες να μετάσχουν... Μια άλλη λύση είναι να παρέχεται η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να την επισκέπτεται ... σαν φεστιβάλ γυαλιών κ.λ.π. ΄Ομως είναι κρίμα που φέτος τουλάχιστον η καλή αυτή οπτική γιορτή δεν θα γίνει... Δεν είναι μόνον η συγκυρία της κρίσης, είναι κυρίως πολλά άλλα...
Συμπέρασμα: Βασικά δεν πρέπει να την αφήσουμε να πεθάνει... Ας πάρουμε την φετινή δυσάρεστη εξέλιξη σαν ένα απλό διάλειμμα και μόνον...Κι ευχαρίστως εμείς θα αγωνιστούμε παρακινούντες τους πάντες ώστε η έκθεση ποτέ να μην πεθάνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: