Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Με αφορμή το facebook ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ και... προπαγανδιστικά ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Ο ΘΗΛΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ- Ο,τι δεν ξέρετε για τις στρατιωτίνες του Ισραήλ...



΄΄Ενα ρεπορτάζ γραμμένο από τον
ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ προ 41 ετών!


Η χθεσινή επικαιρότητα βοούσε με το περιστατικό της φανταρίνας από το Ισραήλ που έβαλε ΣΤΟ FACEBOOK φωτογραφίες της με αιχμαλώτους Παλαιστινίους κι αυτή να καμαρώνει σα γύφτικο σκεπάρνι ...υπερηφάνως για τα ..τρόπαια της. ΄Εγινε χαμός στο Ισραήλ.. και οι αντιδράσεις για τη βλακεία συνεχίζονται..

Δεν είχα καμιά διάθεση να ξαναγράψω πάλι για το Ισραήλ . Εξ άλλου ο Νατανιάχου έφυγε και μας άφησε εδώ μονάχους να ταλαιπωρούμαστε με τις γκρίνιες της Αλέκας και τον Γιωργάκη να αεροκοπανά περί της σωτηρίας του έθνους...Ωστόσο προέκυψε επικαιρότητα κι ακούγονται πολλά άνεύθυνα για τις στρατιωτίνες του Ισραήλ , αλλά συμβαίνει για το κεφάλαιο αυτό να έχω γράψει πολλά και συναρπαστικά. Σας μεταφέρω μερικά χαρακτηριστικά, όπως τα έχω γράψει στο φύλλο της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στις 30 Οκτωβρίου 1969.. Δείτε επίσης και τις φωτοτυπίες που επιστρατεύω κι ό,τι μπορεί να διαβάσετε, δοθέντος ότι η τότε εφημεριδογραφία χρησιμοποιούσε στοιχεία των 6 στιγμών -ψείρες δηλαδή γράμματα – και η ευπρεπέστερη εδώ εμφάνισή τους.. απαιτεί πολλές ώρες επεξεργασία... Δείτε και μάθετε:

**-Γιατί οι γυναίκες του Ισραήλ πηγαίνουν στο στρατό;

Κατ΄αρχήν δεν πηγαίνουν υποχρεωτικά. Τα κορίτσια, σε ηλικία 18 ετών καλούνται να διαλέξουν :”Στρατό ή γάμο θέλετε”; . ΄Οποιο κορίτσι θέλει να παντρευτεί πάει καλά.Γλιτώνει την υπηρεσία στο στρατό.Οι περισσότερες όμως κατατάσσονται πρόθυμα στις Ένοπλες δυνάμεις , ίσως διότι εκεί βρίσκουν ευκαιρίες να κάνουν ό,τι κάνουν και οι παντρεμένοι...

**Η παρουσία της Ισραηλινής στο στρατό χρονολογείται από την εποχή της περίφημης αντιστασιακής οργάνωσης “ Χαγκάνα” (Αυτοάμυνα).Έγινε στρατιωτίνα με τη θέλησή της. Κανείς δεν της το επέβαλε.Δεν πολεμάει με το τουφέκι στο χέρι.Ούτε οι Ισραηλινοί τη στέλνουν στα πεδία των μαχών . Στον πόλεμο των 6 ημερών, σκοτώθηκε στο μέτωπο της Ιερουσαλήμ μία γυναίκα αξιωματικός. Από τότε αυστηρές διαταγές απαγορεύουν στις στρατιωτίνες να πλησιάζουν τα μέτωπα .Μένουν πίσω και κάνουν κυρίως βοηθητικές εργασίες. Στα γραφεία, στα νοσοκομεία, στους ασυρμάτους, στις αποθήκες... όχι όμως και στα μαγειρεία...

“ Οι σπουδαιότεροι αρχιμάγειρες στον κόσμο είναι άνδρες... Μήπως εσείς ξέρετε κατά λάθος καμιά αρχιμαγείρισσα;” έκανε μειδιών ο συνομιλητής μου.

Συζήτησα με πολλά κορίτσια που υπηρετούν στον Ισραηλινό στρατό και προσπάθησα να μάθω πολλά από τα μυστικά τους...

**Η Σόσυ Νίτσαμ είναι 21 ετών και υπολοχαγός. Υπηρετεί στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Αμύνης του Ισραήλ και φυσικά ξέρει πολλά για τη δουλειά μου.

Να όμως τι λέει:

--΄Εχω ήδη 26 μήνες στο στρατό.Βέβαια η κανονική θητεία για μια γυναίκα είναι 20 μήνες. Μα η ζωή στο στρατό και ιδιαίτερα η δουλειά που κάνω μ΄αρέσει πολύ και αποφάσισα να παρατείνω τη θητεία μου λίγους μήνες περισσότερο.. Είναι πολύ ενδιαφέρον να εργάζεσαι με δημοσιογράφους, με φωτογράφους, με τηλεόραση . Μόλις φύγω από το στρατό θα εγγραφώ στο Πανεπιστήμιο όπου θέλω να σπουδάσω Διεθνείς Σχέσεις ..

--Τι έχεις να πείς για τη ζωή σου στο Στρατό;

--Η ζωή μας είναι γεμάτη ενδιαφέροντα. Στο στρατό μαθαίνεις ένα σωρό πράγματα...Ωστόσο δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι ξέρω να χρησιμοποιώ καλά τα όπλα και φυσικά ποτέ δεν θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα με έναν άνδρα σε μια σύγκρουση. Στις γυναίκες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν όπλα.

**Οι φαντάροι και οι φανταρίνες εργάζονται μαζί στις ίδιες υπηρεσίες.. Δεν μπορείς να κάνεις έρωτα εν ώρα υπηρεσίας κι εντός υπηρεσίας .Αυτό είναι βαρύ παράπτωμα. Μερικοί το διακινδυνεύουν. Αλλά ποτέ δεν γίνονται ήρωες. Τρώνε απ΄όλους σφαλιάρα. Τους θεωρούν κουτούς.

“Αφού μπορείς να κάνεις έρωτα με την υπολοχαγό σου μετά από μια ώρα , γιατί βιάζεσαι;Σημαίνει πως δεν είσαι ψύχραιμος. Είσαι κακός φαντάρος και σε μια μάχη θα τα κάνεις μούσκεμα...”

Ρώτησα κάποιες φανταρίνες:

--Ποιο είναι το συνηθέστερο παράπτωμα που πέφτετε εσείς οι γυναίκες στο στρατό ;

--Δεν πέφτουμε σε παραπτώματα εμείς οι γυναίκες !

--Μου είπαν ότι πολλές στρατιωτίνες είναι έγκυες...

--Μα αυτό δεν είναι παράπτωμα. ..Παράπτωμα είναι όταν μείνουν έγκυες μέσα στο στρατό!

Αλλά ποιος μπορεί να ξέρει πού μένουν έγκυες... μέσα ή έξω από το στρατό;

**Ο Ταγματάρχης Τίμπι Ιωνάς , ένας γοητευτικός και κινηματογραφικός τύπος μου είπε:

--Μια στρατιωτίνα διαφέρει ριζικά από μια άλλη που δεν υπηρέτησε ποτέ στο στρατό.Αισθάνεται πιο σίγουρη για τον εαυτό της.Ξέρει τι θέλει.Μαθαίνει να είναι δυναμική.Μια στρατιωτίνα κερδίζει ευκολότερα τη ζωή της από μια άλλη.Επιβάλλεται, κερδίζει το σεβασμό των άλλων.Είναι πιο κοινωνική, πιο ανεξάρτητη..”

Ο Ταγματάρχης Τίμπι, ανήκει στις ομάδες κομάντος . Οι περισσότεροι στο Ισραήλ είναι κομάντος. Είναι 41 χρονών και πολεμάει από Β΄παγκόσμιο πόλεμο .Μοιάζει όμως με 31.. και στον πόλεμο των έξη ημερών πολέμησε στο μέτωπο του Σινά .

Εξηγεί:
--Είμαστε μικρό έθνος που περιβάλλεται από εχθρικές χώρες. Εφόσον μια γυναίκα μπορεί να αντικαταστήσει τον άνδρα σε ορισμένες δουλειές , γιατί να μην το κάνει; ΄Ετσι καταφέρουμε να έχουμε περισσότερους μάχιμους άνδρες .Αυτό είναι όλο...

Σταματάω κι εγώ.Είναι κουραστικό να αντιγράφεις δικά σου κείμενα... Μισώ αυτή τη δουλειά.. Υπάρχουν πολλά για τις στρατιωτίνες του Ισραήλ... αν τα ξετρυπώσετε μέσα από τις φωτοτυπίες λίαν καλώς..

Πάντως ξαναχάρηκα διαβάζοντας τη λεζάντα εκείνου του κοριτσιού με τη βάρκα στη Γάζα (θα τη δείτε) ..

“Αυτό το κορίτσι είναι ένας λοχίας. Βρισκεται στη Γάζα.Με κάτι τέτοιους συναρπαστικούς λοχίες λες: “Θεέ μου, γιατί να μην ήμουν μόνιμος ...θαλαμοφύλακας;”

Με βάση αυτές τις σημειώσεις που δημοσιεύτηκαν πριν 41 χρόνια μπορεί κανείς να εξηγήσει την επιπολαιότητα της Ισραηλινής να μονστράρει τις ασχήμιες με τους παλαιστινίους αιχμαλώτους -τρόπαιά της. Είπαμε χθες ότι το Ισραήλ είναι μιλιταριστικό κράτος και η υπηρεσία στο στρατό-έτσι γαλουχούνται οι νέοι- αποτελεί ιδανικό και εύσημο. Αλλά μην πάμε μακρυά... Ας θυμηθούμε τι γινότανε εδώ σε παλαιότερες εποχές. Ο στρατιωτικός ήταν στην κορυφή, γυάλιζε... και όνειρο κάθε γυναίκας, Ελληνίδας ήταν να παντρευτεί έναν γαλονά... έστω και υποδεκανέα...

Σιγά μην πάρω φόρα... διότι είμαι δηλωμένος αγρίως αντιμιλιταριστής...

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ
 
Στην τελευταία κάτω φωτό, εικονίζομαι μπροστά στην Επτακάνδυλο, έθνικό έμπλημα του Ισραήλ.. Είναι ακριβώς έξω από την ΚΝΕΣΕΤ, δηλαδή την Βουλή της χώρας.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΦΑΝΤΑΡΙΝΕΣ;
ΙΔΟΥ όμορφα βιντεο...  :

http://www.youtube.com/watch?v=dmES3xrdsq0
http://www.youtube.com/watch?v=_NduoPZlets
Αλλά αν πάτε στο σήμα YOUTUBE που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής... θα βρείτε πολλά και ..λαχταριστά για τις σέξυ φανταρίνες του Ισραηλ..αρκεί να γράψετε αγγλιστι τι ακριβώς ζητάτε...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: