Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

5η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΕΝΟΥΣ-ΠΕΤΑΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ...


Η 5η Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη των γονιών που εγκαταλείπονται -πετιούνται στο καλάθι των ...αχρήστων από τα τέκνα τους!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ το φαινόμενο ογκούται ολοένα και περισσότερο, οι μοναχικοί άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αυξάνονται αλματωδώς.. Τα ποσοστά είναι εκπληκτικά. το 75% των γεννητόρων, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο απομακρύνονται από τις εστίες τους - ενώ το 15% περίπου είναι τελείως πεταγμένοι, περιφρονημένοι αφημένοι στη θλιβερή μοίρα τους! Πολλοί εξ αυτών είναι άστεγοι, άλλοι φιλοξενούνται σε Ιδρύματα, ή μένουν σε ένα δωμάτιο συνήθως νοικιασμένο από τα ...φιλεύσπλαχνα τέκνα τους , συντηρούμενοι από την πενιχρή σύνταξή τους-αν έχουν- ή με ένα πιάτο φαγητό από τους γείτονες. Το δράμα αυτών των ανθρώπων είναι ακόμη πιο οδυνηρό, όταν σκέπτονται "τι κουμάσια παιδιά έφεραν στον κόσμο", με αποτέλεσμα να ανατριχιάζουν πλέον για τις δικές τους ελλείψεις κι ενοχές..

Κι έτσι σκύβουν το κεφάλι δείχνοντας ...και κατανόηση στην άθλια συμπεριφορά των σπόρων τους...

--Ας είναι καλά... Έχουν τα δικά τους βάσανα κι έγνοιες, εμένα θα κοιτάξουν τώρα...

Κατά τον Αμερικανό πάστορα, Σπαρ Μπράϊχ που πρωταγωνιστεί σε τέτοιες κινήσεις αφυπνισμού των συνειδήσεων για να αναλογιστούμε τις διαστάσεις του διαπραττόμενου -σιωπηλού εγκλήματος:
"-- Πολύπλοκο το θέμα και δη στα τελευταία χρόνια όπου η ηθική και οι αξίες κατρακυλούν δραματικά. Νέα χαλαρά ήθη και έθιμα πλέον κυριαρχούν, η δε πατροπαράδοτη πατριαρχική οικογένεια σχεδόν έχει εξαλειφθεί... Κατά την άποψή μου τη μεγαλύτερη ευθύνη στις εξελίξεις αυτές φέρει η.. δήθεν απελευθερωμένη γυναίκα είτε ως νύφη είτε ως πενθερά. ΄Οχι πως είναι άμοιρος ευθυνών ο άνδρας, αλλά ο ρόλος του είναι πιο συγκαταβατικός κι ανεκτικός προς τους γονείς της γυναίκας του... Είναι γνωστόν ΟΛΟΙ μας πως γέρνουμε με το σόϊ της μάνα μας κι όχι του πατέρα μας... Διερωτηθήκατε ποτέ γιατί...; Μα έχουμε να κάνουμε με έναν ακήρυκτο συνεχή, ατέλειωτο διεκδικητικό πόλεμο που οφείλεται στην αφροσύνη μας... Δυστυχώς δεν προβλέπω βελτίωση του είδους. μας...Και δύο φορές δυστυχώς διότι ούτε ο λόγος του Θεού μας έχει ημερέψει, ειδικά τις γυναίκες που είναι FUN με το Θεό ..για τη σωτηρία της ψυχής του... Ποιά σωτηρία, κυρά μου, όταν φτύνεις, τόσο άπρεπα τους γονείς του άντρα σου..; Ξέρω ότι είναι λιγάκι αντιεπαγγελματικό αυτό που λέω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια."

Η 5η Σεπτεμβρίου σε όλο τον κόσμο θα αναλωθεί κυρίως με ομιλίες και επισκέψεις σε χώρους όπου ζουν άτομα της τρίτης ηλικίας.
Από επίσημης ελληνικής πλευράς, δεν έγινε γνωστό μέχρι στιγμής τι σχετικό έχει προγραμματισθεί.
Εμείς ως ιστοσελίδα συμμετέχοντας στην αποφράδα αυτή ημέρα, σας δίνουμε το παρακάτω.. Διαβάστε το ...θα βρείτε τον εαυτό σας και δεν είναι μεγάλο...
H ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ 09/09/2009

Ένα ακόμη αισθαντικό διήγημα του ΤΟΛΗ ΣΠΑΡΤΑ. Γράφτηκε-δημοσιεύεται σήμερα στην σωτήρια ημερομηνία.. 9-9-09 Να το διαβάσουν ειδικά οι παντρεμένοι.. Θα καταλάβαιτε πολλά!

Περισσότερα http://www.press-bank.gr/articles/viewnews.aspx?newsid=6923C863-42DE-452F-84F6-0C7C4E07AC91&lc=greek


Τη μέρα αυτή καλέστε στο τραπέζι σας ένα γεροντάκι, μια γριούλα... που τα παιδιά τους τους έδιωξαν, τους εγκατέλειψαν...έτσι βρε αδερφέ, γιατί δεν τους ήθελαν.. Τόσο απλό!

Θα χαρείτε την παρέα τους, τα χωρατά τους, τη γλύκα και τη σοφία τους.
Αυτά τα μικροκαμωμένα ανθρωπάκια φεύγουν από τη ζωή με μια απέραντη πίκρα...


Θα διαβάσατε την είδηση..

Μόλις πριν μερικές μέρες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη μια γριούλα ζητιάνα..
Κι όμως αυτή η μάνα μεγάλωσε δυο γιούς ξενοπλένοντας για να κάνει τον έναν γιατρό και τον άλλο δικηγόρο...
Θέση στα σπίτια τους για τη μάνα τους δεν υπήρχε...
Σε τέτοια ξεφτίλα ο πλαστικός πολιτισμός μας! Και μετά πάμε και στις εκκλησιές...
Τόσο Καραγκιόζηδες είμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: