Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΒΡΑΒΕΙΑ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΕΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ BLOGERS

2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-
δώστε το παρόν σας τώρα!!  
 Πάτε στην > www.press-bank.gr στην ενότητα με το σήμα-ΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ..για περισσότερα
_________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ 20/Ιουλιου/2010
-αρθ.πρωτ. Δ.Α. Νο 17/ α.π.

H Ένωση Συντακτών Διαδικτύου, ύστερα από πολύμηνες προσπάθειες για τη ρύθμιση διαδικαστικών θεμάτων -νομικών, σχέσεις με το λεγόμενο Υπουργείο Τύπου και σχέσεις με παρεμφερείς διεθνείς φορείς, ενδοδικτυακές με τους ενημερωτές bloggers κ.λ.π, -σήμερα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να καταστήσει αισθητό το κοινωνικό της ρόλο στο γίγνεσθαι της ελληνικής πραγματικότητας... 
΄Ετσι, το Δ.Σ. της ΄Ενωσης αποφάσισε ομόφωνα να υποστηρίξει τα εξής σημαντικά για τους γράφοντες (συντάκτες) στο Διαδίκτυο.

1) Δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης για τους bloggers συντάκτες-ενημερωτές. 
( α-΄Ολοι γνωρίζουμε πως λειτουργούμε στο διαδίκτυο. Με προσωπικές θυσίες, από κέφι...ή και χαβαλέ...  αλλά κάποτε σπουδαίες ιστοσελίδες με σοβαρό περιεχόμενο περιέρχονται σε αδιέξοδο... κι αναγκάζονται οι φωνές τους να σταματήσουν ή να γίνονται βραχνές... β- Κάποιοι συνάδελφοι οδηγούνται από αφρονες ΔΙΩΚΤΕΣ του ΤΥΠΟΥ, κυρίως επαγγελματίες...ΣΕ ΔΙΚΕΣ και βρίσκονται αδύναμοι να υπερασπιστούν εαυτόν... νομικά...Με το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Σ.Δ η συμπαράσταση θα είναι θετική προς όλους τους συναδελφους αδιακρίτως ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ περιπέτειες!
Το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΣΔ έχει δρομολογήσει σειρά προγραμμάτων για την κινητοποίηση α) Ολων των bloggers, αλλά και των θαυμαστών, φίλων τους του έως σήμερα έργου τους.
ΜΟΝΟΝ με 1ΕΥΡΩ  δωρεά... -δεν πονάει- ο καθένας  μπορεί να είναι αλληλέγγυος στα blogs.Έχουμε  προγραμματιστεί ακόμη και Μαραθώνιους αγάπης ..ΤΑ BLOGS για τα BLΟGS...ΟΙ ΦΙΛΟΙ των BLOGS  και πολλά άλλα! Να δώσεις κι εσύ το Ευρουλάκι σου! ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΟΥ!

2- ΟΙ BLOGGERS ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
Το ξέρουμε όλοι, το ξέρουν οι πάντες ... Στα τελευταία τρία χρόνια -τουλάχιστον- τα λεγόμενα δημοσιογραφικά SCOOP..βγαίνουν από τους συντάκτες του Διαδικτύου... κι όχι από τον νοχελικό παραδοσιακό Τύπο... 

Έτσι η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ως εκφράζουσα το σύνολο των γραφόντων-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-  στο Διαδίκτυο... είτε στο λέβελ της επικαιρότητας, είτε σε εξειδικευμένες ενημερωτικές εκδοχές, αποφάσισε:
ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ  BLOGS....ΣΕ>

**ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
**ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
**ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 
**ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ! 
**ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΓΕΝΙΚΑ! 
...που πάει να πει ότι θα έχουμε 50 ...ΒΡΑΒΕΙΑ!

ΙΔΟΥ ΣΤΑΔΙΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ... ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
θΑ λέγαμε δημοσιογραφική ενημέρωση... (αλλά κάποιοι μπλόγκερς έχουν σταθερή σύγχιση) ..και δεν θέλουμε να τους διαταράξουμε την ..πνευματική ηρεμία τους!

...Με τον διαγωνισμό αυτό αποσκοπείται ένα και μόνο> Να συνειδητοποιηθεί, ότι οι δρώντες στο διαδίκτυο- Α-επαγγελματίες δημοσιογράφοι,-ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ...υπ όψιν,... απο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.. και καθόλου τυχαίο...έτσι;!}- Β- από φλεγόμενους ερασιτέχνες -ενημερωτές μπλογκερς  κι άλλα επίσης σημαντικής ανησυχίας άτομα ...κ.λ.π. 

Η Εταιρία Δημοσιογραφικών Μελετών και η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ  έχουν πληστάκις κακίσει κάποιους bloggers... που επιπόλαια.. επιμένουν να διαχωρίζουν ...μετά βδεληγμίας ... το ρόλο τους... επιμένοντας ότι είναι ...μπλογκερ... κι όχι δημοσιογράφοι! Η αστειότητα είναι εμφανής.Ασκούν μεν δημοσιογραφία...αλλά δεν ποιούν τον δημοσιογράφο!!!...Μα καλά τόσο πολύ έχουν ξελασκάρει; ..Δεν καταλαβαίνουμε ...ειλικρινά!!

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ οφείλει ,ναι ,να διαχωρίσει ΚΑΘΕΤΑ τη θέση της από τις παιδικότητες αυτές... και να υπογραμμίσει... πως οι συντάκτες στο διαδίκτυο, είτε επαγγελματίες δημοσιογράφοι... είτε ερασιτέχνες blogger... ψαχνόμενοι κλπ... απλά είναι συντάκτες του Διαδικτύου και μάλιστα κάνουν πολύ καλά τη δουλεία τους μετά έως σήμερα στοιχεία που έχουμε...ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ...εν Ομονοία!
Ενημερωση παράγουν! Ποιανού είναι η καλύτερη... ας δειχτεί αυτό από τον ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, που προκηρύσουμε! Τόσο απλά!!
Θα θέλαμε , ειλικρινά να δώσετε ΟΛΟΙ το παρόν σας... με τα όσα σημαντικά έχετε παράξει κατά τη διάρκεια του έτους αυτού...(2010 αλλά και σε προγενέστερα...έτη...)
Ο ενημερωτής blogger... δεν μπορεί... πια να κάνει τον ..τάχα περιθωριακό... που κανείς δεν του δίνει σημασία... Γράφει ...άντε ας τον αντιγράψουν οι...ομοιοπαθείς του!... Δεν είναι όμως έτσι...
Ελπίζουμε να το καταλάβαιτε, εσείς ΕΙΔΙΚΑ οι ερασιτέχνες της ενημέρωσης-που όμως συχνά πιάνετε διάνα στα τρέχοντα γεγονότα!- ..
Να το κατανοήσετε.. και μην μπαίνετε στην ανώφελη λογική της αντιπαράθεσης  με επαγγελματίες δημοσιογράφους...
Η ΘΕΣΗ  της Ε.Σ.Δ επ αυτού είναι ευκρινέστατη. Οι συντάκτες-ενημερωτές, όπου κι αν γράφουν, σε εφημερίδες, η Μ.Μ.Ε, ή Διαδίκτυο είναι ένα και το αυτό!Είναι συνάδελφοι που παράγουν ομοιότυπο έργο!
Οθεν παρακαλούμε ΟΛΟΥΣ σας... Συντρέξτε τις πρωτοβουλίες της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ ..που είναι επ' ωφελεία όλων!..
Λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των πρωτοβουλιών, θα ανακοινωθούν εντός των ημερών..
*** ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ κι άλλα κείμενα που θεωρείτε ότι υπήρξαν ΠΡΩΤΙΕΣ... στην ενημέωση του ελληνικού λαού, παρακαλούμε να μας στείλετε ηλεκτρονικά τα αντίγραφά τους έως 15.11.2010  στην διεύθυνση: mailto:www.pressbank10@gmail.com  . Tα ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΟΥΝ στις 22.12.2010...
Περιμενουμε και σας ευχαριστούμε, ούτως ή άλλως!

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Επ' αυτού, του όντως ιστορικού για το Διαδίκτυο, γεγονότος μπορείτε να ψάξετε για άλλες λεπτομέρειες ... και στην http://www.press-bank.gr/ εκεί που στην κεντρική σελίδα θα βρείτε το σήμα της Ενωσης Συντακτων Διαδικτυου...  

      


Δεν υπάρχουν σχόλια: