Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

TΣΙΦΤΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΑΚΟΣ ΤΗΣ ΤΣΕΦΑΛΟΝΙΑ... ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ; ΤΟ ΝΙΟΝΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!

ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΕΚ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: 

Και ξάφνου ο δημαρχος Κεφαλονιάς έβγαλε όρντινο και ζητάει ΑΠΟ την Τοπική Εισαγγελία... να ψάξει ...-λέει ο αφελής- τη νομιμότητα του Τύπου που δραστηριοποιείται στην περιοχή του... ΑΕΙ  ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ...

Κάποιος ηλίθιος τον παρέσυρε και ζητάει μεγαλοβλακωδώς ... την κατάσταση Τύπου στην ...γραφική επικράτειά του! Ε, μωρέ τραχανά ...κράτα και κανένα μπόσκο... ΘΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣ! ..ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ...έχουμε σπουδαίες -ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ δημοσιογραφικές καταθέσεις στο ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ του.. Εξ άλλου δια γυναικός...ΠΑΡΑΕΙΜΑΣΤΕ ΚΕΦΑΛΗΝΕΣ! 
Διαβάστε όμως τι ΖΗΤΑΕΙ ο τραχανάς:

Δελτίο τύπου ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Η ανοχή μας δεν είναι αδυναμία 
Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς με πρόσφατη ανακοίνωση του, έθεσε προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας με επιστολή του «το νοσηρό φαινόμενο της παραδημοσιογραφίας στην Κεφαλονιά».

Δηλαδή «της εμφάνισης ως δήθεν δημοσιογράφων προσώπων που δεν έχουν καμία δημοσιογραφική ιδιότητα, δεν ανήκουν σε καμία δημοσιογραφική ένωση, δεν ανήκουν σε κανένα ασφαλιστικό οργανισμό που σχετίζεται με την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος κ.ο.κ. και όμως εμφανίζονται δημόσια ως δήθεν πρόσωπα που σχετίζονται με το δημοσιογραφικό λειτούργημα». Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι με αυτή την κίνηση «ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς επιδιώκει τη θεσμική εκκαθάριση του χώρου της δημοσιογραφίας ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα σπίλωσης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος από άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό και αντιποιούνται τη δημοσιογραφική ιδιότητα εισάγοντας μεθόδους ξένες προς την τοπική κοινωνία».

Ορμώμενοι από αυτό το γεγονός και επειδή η σιωπή και ανοχή μας μέχρι σήμερα εκλήφθηκε από ορισμένους ως αδυναμία, η ιστοσελίδα efimeridakefalonia.gr οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι στελεχώνεται από δύο επαγγελματίες δημοσιογράφους, που διαθέτουν πολύχρονη αποδεδειγμένη εμπειρία σε δημοσιογραφικά ΜΜΕ των Αθηνών (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση), αποτελούν τακτικά μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α) και είναι ασφαλισμένοι στον οικείο ασφαλισμένο οργανισμό του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. H δημοσιογραφική μας ταυτότητα δεν έχει εκδοθεί ούτε από ιστοσελίδες που δεν έχουν καμία υπόσταση, ούτε από ανύπαρκτες Ενώσεις του διαδικτύου, που χορηγούν έναντι αντιτίμου ανεξέλεγκτα δημοσιογραφικές άδειες μέσω του... blog που διαθέτουν, ούτε από την Αστυνομία! Αναφερόμαστε στην Αστυνομία επειδή ορισμένοι έχουν «μπερδευτεί», αφού θεωρούν ότι η κάρτα ελευθέρας εισόδου ισοδυναμεί με δημοσιογραφική ταυτότητα!

Αντίθετα, η δημοσιογραφική μας ταυτότητα έχει χορηγηθεί από την πλέον ιστορική και αναγνωρισμένη δημοσιογραφική Ένωση που θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την εγγραφή μελών, με βάση την προϋπηρεσία και την εμπειρία τους σε δημοσιογραφικά ΜΜΕ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η τελευταία ανακοίνωση του Δημάρχου, Αλέξανδρου Παρίση, δεν γίνεται με σκοπιμότητα σε βάρος μόνο ορισμένων «δημοσιογραφικών» Μέσων της Κεφαλονιάς επειδή τα γραφόμενα τους «ενοχλούν» τη Δημοτική Αρχή, αλλά κινείται προς την σωστή κατεύθυνση της διασφάλισης της πραγματικής δημοσιογραφίας που ασκείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους. Και όχι από άτομα που κάνουν δημοσιογραφία του «non paper», «κρύβονται» πίσω από ανώνυμα «κατασκευάσματα» ή δηλώνουν ότι κάνουν το... χόμπι τους παράλληλα με τις άλλες επαγγελματικές τους δραστηριότητες, που δεν έχουν σχέση με το χώρο της δημοσιογραφίας. Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε, προκειμένου να παρουσιάσουμε τα δημοσιογραφικά μας διαπιστευτήρια.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Σημείωση απλή... ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ότι οι υπογράφοντες το κείμενο ...είναι δημοσιογράφοι... Λίαν καλώς!  Εις τι ενοχλούνται από τη δράση άλλων που επίσης δημοσιογραφούν στο διαδίκτυο;  Εις τι ενοχλούνται; Τους τρώνε το ψωμάκι;...και συγχίζονται;... 
Φίλε Δήμαρχε... Είσαι αγρίως μπλεγμένος με τις ασυναρτησίες αυτών.
Η δημοσιογραφία δεν ελέγχεται ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!..ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΤΕΡΗ! Θα την ελέγξεις ΕΣΥ:ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ... Δεν θιγόμαστε εμείς που είμαστε δημοσιογράφοι με πατέντα εδώ και 60 χρόνια;...ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Βασικά όλο το κείμενο είναι μια μαλάκυνση...ΑΣΧΕΤΩΝ!
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗΣΗ ΑΠΛΗ: Γνωρίζουμε ποιός είναι ο "δράστης" του κειμένου αυτού. Τέλος πάντων Ποιός είπε στους συντάκτες του αφελούς αυτού κειμένου ότι η σημερινή δημοσιογραφία παγκοσμίως...διέπεται από τέτοιες στενομυαλες γραφικες.... αντιλήψεις  ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ. μωρέ άφρονες!

Το ότι δεν σκαμπάζετε από δημοσιογραφία είναι ολοφάνερο.Δεν ξέρετε που πάνε τα τέσσερα... Φαινόμενα παραδημοσιογραφίας υπάρχουν από την πρώτη στιγμή της ΓΕΝΝΕΣΗΣ της... 

Η  εκπληκτική παρέμβαση του δημάρχου προς στήριξη των ανοησιών σας...είναι πέραν πάσης ...φαντασιας!
Η δε ακατανόητος παρεμβολή σας στην εισαγγελίας... ΠΡΟΔΙΔΕΙ τη μεγαλοπρέπειεα της ασχετοσύνης σας...

Είμαστε απολύτως βέβαοι ότι δεν εννοείτε με το σπαρταριστό κείμενό σας...μέλη μας  στην νήσο Κεφαλονιά... Το απευχόμαστε... Διαφορετικά θα χορέψουμε ΚΑΡΣΙΛΑΜΑ!

Με αγάπη, όπως πάντα!

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: