Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ –“ ΤΟ ΠΝΙΓΜΕΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ”.



   

Κατόπιν ομόφωνης κοινής απόφασης των Δ.Σ. α) της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου και β) της Εταιρίας Δημοσιογραφικών Μελετών, ανακηρύχθηκε ως Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2015, η συγκλονιστική φωτογραφία του αγοριού από το Κουμπάνι της Συρίας, που βρέθηκε πνιγμένο στις ακτές του Αιγαίου πελάγους, στην προσπάθεια του μαζί με τους γονείς του –που πνίγηκαν όλοι, πλην του πατρός του εκβρασθένος αγοριού-….ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ από τις “φτιαχτές” ΚΙ ΑΝΗΛΕΕΙΣ σφαγές της Συρίας!
Κατά το σκεπτικό της απόφασης, “η τραγωδία διαρκείας για τους Σύριους φυγάδες από τον ακήρυκτο πόλεμο στη Συρία που οργάνωσαν και εκτελούν δυτικές δυνάμεις …προς θωράκιση των “ζωτικών οικονομικών συμφερόντων τους”, σημαδεύει , για μια ακόμη φορά, ανεξίτηλα και τα μεγέθη του δυτικού, λεγόμενου πολιτισμού μας. Η βραβευμένη φωτογραφία αποτελεί το μέγα ντοκουμέντο και ΣΥΜΒΟΛΟ της χρεωκοπίας μας ΣΉΜΕΡΑ ΤΟ 2015!!.”
** Ο λήπτης της σημαδιακής αυτής φωτό παραμένει άγνωστος. Λέγεται ότι η φωτό λήφθηκε από κινητό από κάποια κυρία.. Αναζητείται.

** Οι δύο οργανώσεις , ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, θα τιμήσουν και τον (την) φωτογράφο και τον επιζήσαντα τραγικό πατέρα του αγοριού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: