Κυριακή 31 Μαρτίου 2013


ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΪΜΠΛΕ: “ Είμαι με το Σαμαρά!”

Ρωτήθηκε από Έλληνα ανταποκριτή στο Βερολίνο:
--Κύριε Υπουργέ, τη γνώμη έχετε για την Κυβέρνηση Σαμαρά;
--Την αρίστη …πάει μια χαρά!Νιώθω άνετα…άλλωστε κι εγώ είμαι γαλάζιος! Είμαστε το ίδιο!
--Παρδόν;
--Τι παρδόν; ΄Ελληνας δεν είστε;..Ωραία λοιπόν …μεταφράστε το όνομά μου στα ελληνικά και θα δείτε γιατί είμαι με τον Σαμαρά! Σόϊμπλε δεν λέγομαι;..Δηλαδή σόϊ- μπλε! Είμαι από σόϊ …γαλάζιος!..Το λέει το όνομά μου!


__________________________________
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ! ΕΓΡΑΨΕ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ...

ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΚΟΥΒΕΛΗ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ!
«… Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες,
αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος
κι αφ’ ετέρου να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων,
η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών,
όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».
Αριστοτέλους, Πολιτικά
__________________________________

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΧΙΛΣΟΠ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: «ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ»!

Συντάχθηκε απο τον/την Mavrogenous Στις 31 Μαρτίου 2013 - 22:00.
XISLOP
«ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ»
Η συγγραφέας του Νησιού, Βικτόρια Χίσλοπ, μιλά για την αγαπημένη της Ελλάδα και στέλνει ένα μήνυμα λέγοντας πως η χώρα επιβιώνει και βγαίνει πιο δυνατή από τις δυσχέρειες
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βικτόρια Χίσλοπ εμπνέεται από την Ελλάδα σε καιρό κρίσης. Αυτή τη φορά όμως με μία σειρά από διηγήματα ενταγμένα στη συλλογή με τον τίτλο ''Ο τελευταίος χορός'' στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.
Όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, η Χισλοπ πιστεύει ακράδαντα πως η Ελλάδα επιβιώνει από πολέμους και καταστροφές πάντα με το ηθικό ανεβασμένο. ''Πιστεύω πάντα ότι η Ελλάδα επιβιώνει και βγαίνει πιο δυνατή στο τέλος'' αναφέρει χαρακτηριστικά.
''Ο 20ος αιώνας ήταν μια σειρά από μεγάλες κρίσεις για την Ελλάδα. Ανταλλαγή πληθυσμών, Κατοχή, Εμφύλιος, δικτατορία και άλλες τόσες που δεν έχουν τέλος.
Ούτε καν διανοούμαι να συγκρίνω όσα έχει περάσει η Ελλάδα με την πατρίδα, τη Μεγάλη Βρετανία. Βέβαια, υπάρχουν εξηγήσεις για όλη αυτή τη συνεχή αναταραχή που μαστίζει τη χώρα καθώς η Ελλάδα σπανίως τελεί σε κατάσταση ειρηνικής νηνεμίας. Πάντα κάποιος 'σεισμός' θα την κλονίσει. Κι αυτό από μόνο του σημαίνει ότι είναι πολύ σκληρό να είσαι Έλληνας''.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο αναφέρει: ''Νομίζω αντίστοιχη κατάσταση με την Ελλάδα ισχύει στην Κύπρο καθώς η μοίρα των δύο χωρών είναι άμεσα αλληλοεξαρτώμενη (...) Τα πραγματικά θύματα είναι οι πολίτες. Ας ελπίσουμε κάποιοι να πήραν το μάθημα τους με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και να σκεφτούν τι πρόκειται να ακολουθήσει σε άλλες χώρες της Ευρώπης''.
__________________________________
Ελληνίδα επιστήμονας η «Γυναίκα της χρονιάς»
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙ!
eleni
Η ελληνίδα επιστήμονας Ελένη Αντωνιάδου ανακηρύχθηκε «Γυναίκα της χρονιάς» στο πλαίσιο του θεσμού «FDM Everywoman In Technology Awards 2013». Η βράβευση για το ερευνητικό της έργο έγινε την περασμένη βδομάδα, σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο.
Η Ελένη Αντωδιάδου σπούδασε πληροφορική με εφαρμογές στη βιοϊατρική στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, από όπου αποφοίτησε το 2009. Το ενδιαφέρον της για τις καινοτόμες τεχνολογίες την οδήγησε να μελετήσει την ανάπτυξη τεχνητών οργάνων και να αποκτήσει μάστερ στη Νανοτεχνολογία και την Αναγεννητική Ιατρική στο University College του Λονδίνου (UCL). Ως μεταπτυχιακός φοιτητής, εργάστηκε για την ανάπτυξη τεχνητών νευρικών ιστών για ανθρώπους που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς και έχουν ανάγκη από τεχνητά μοσχεύματα, καθώς και εγκεφαλικών εμφυτευμάτων εγκεφάλου για ασθενείς με ειδικές ανάγκες και νευροεκφυλιστικές παθήσεις.
Συνέχισε τις σπουδές της, στον τομέα της βιοτεχνολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις όπου ασχολήθηκε με τη δημιουργία τεχνητού δέρματος, στο πλαίσιο της εκπόνησης της διδακτορικής της διατριβής.
Επίσης, ίδρυσε μαζί με συνεργάτες της την εταιρία «Transplants Without Donors» που στόχο της έχει την δημιουργία της τεχνολογίας εκείνης που θα επιτρέψει την παρασκευή τεχνητών οργάνων, τα οποία θα προορίζονται για συγκεκριμένους ασθενείς. Δηλώνει, δε, ότι από ανθρωπιστική άποψη, ο κύριος στόχος της εταιρίας της είναι να δοθεί ένα τέλος στη διακίνηση ανθρωπίνων οργάνων, το διεθνές οργανωμένο έγκλημα που αυξάνεται στις χώρες του τρίτου κόσμου, εκμηδενίζοντας την ανάγκη για πραγματικά όργανα για μεταμοσχεύσεις. Έχει μάλιστα συμμετάσχει, στο πλαίσιο του εθελοντισμού, στην παροχή δωρεάν ιατρικής βοήθειας σε παιδιά στο Περού, την Ουγκάντα και την Κόστα Ρίκα.
Τέλος, το ενδιαφέρον της για την εξερεύνηση του διαστήματος την οδήγησε στη NASA, όπου ασχολείται με τη μελέτη της επίδρασης της κοσμικής ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα των αστροναυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: