Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Χαμογελάτε, μην το βάζετε κάτω... Τα πάντα είναι πλάκα

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΚΑΚΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

 Χθες στον Μεγάλο Αδερφό κέρδισε το αγροτόπαιδο από την Κρήτη!


 Aν και δεν ασχολούμαστε με πατάτες του είδους BIG BROTHER, θα κάνουμε μια εξαίρεση ως προς την περίπτωση του επικρατήσαντος Γιάννη Φουκάκη, ενός αγρότη από την Κρήτη, που έκανε εντύπωση κι έκλεψε τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του στο παρδαλό σώου.
Ο Γιάννης Φουκάκης κέρδισε, γοήτεψε το ελληνικό κοινό με την αγνότητα του, τη γνησιότητα, τη καθαρότητά του, τη λεβεντιά του, τον γνήσιο αυθορμητισμό του, τη στρογγυλή απλή σκέψη του, την Κρητική ξεροκεφαλιά του κι όλα αυτά εκφρασμένα με την  ιδιόμορφη ντοπιολαλιά του...που τη χαρήκαμε κι ουδόλως ενόχλησε... παρά μονάχα στην αρχή προκαλούσε ελαφρά μειδιάματα...
Ο λόγος του έσπαζε κόκκαλα, χρωμάτιζε εύστοχα τις καταστάσεις και τις έννοιες.Το πιο σημαντικό: Εδειχνε με κάθε ανάσα του το πόσο πολύ -αυτό το νέο παιδί- ήταν εμποτισμένο με τις αρχέγονες παραδόσεις μας. Η άδολη αγάπη του ξεχείλιζε προς τη φαμίλια του, προς τους συγχωριανούς του, προ όλο τον κόσμο.
Η περίπτωση του υγιέστατου αυτού νέου της υπαίθρου χρειάζεται ιδιαίτερη μελέτης και προσοχής. Το ίδιο πρέπει να σταθούμε με σοβαρότητα  και στους χιλιάδες θεατές που τον ψήφισαν. Ο Γιάννης Φουράκης τους πρόσφερε με όλο του το είναι, αυτό που στερούνται, με τους τρελούς συγχρονους ρυθμούς μας, το χαμένο τους εαυτό.Η ομίχλη που σκεπάζει τα τελευταία χρόνια ολάκερο το έθνος με τις λοβιτούρες των πολιτικών και τις λαμογιές των τσακαλιών του δημοσίου, έδωσε την ευκαιρία στους ψηφοφόρους του Φουκάκη, να ξεσπάσουν και να βροτοφωνάξουν.. ότι αυτός είναι το πρώτυπο, το άδολο, το ανόθευτο, αυτός είναι ο ΄Ελληνας κι όχι οι μπλαζέ του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλων κακορίζικων εγχρώμων  κουκουλοφόρων. -Και για να μη διαμαρτυρηθούν ορισμένιοι γκρίζοι, σας προτρέπουμε να κάνετε σύγκριση μεταξύ νεολαίων των κομμάτων γενικώς με το αυθεντικό Κρητικόπουλο αυτό.Καμιά σχέση. Αυτή ήταν η έννοια της ψήφου των χιλιάδων που επέλεξαν τον Γιάννη Φουκάκη!
Όλοι μας επιζητούμε ένα καλύτερο αύριο, με έντιμους ηγέτες, με ανθρώπους ακέραικους και υγιείς.Αλλά μας λαχαίνουν τομάρια, λήσταρχοι.
Θα πούμε κάτι που μπορεί να φανεί παλαβό: Να μπεί στην πολιτική ο Γιάννης Φουκάκης. Λίγα κολυβογράμματα ξέρει, αλλά κουβαλάει μέσα του ατόφια ολάκερη την Κρήτη και τη λεβεντιά της. ΄Οχι δεν φοβόμαστε ότι θα τον μαγαρίσουν κι αυτόν στην πολιτική... Έχει γερές βάσεις.  Απ΄όσα καταλάβαμε, είναι ακέραιος, και προ παντός υπεύθυνος.Ξεκίνησε από την Κρήτη  έχοντας στο δισάκι του, τό όνειρο να κερδίσει το χρηματικό έπαθλο. Το πέτυχε, αλλά σοβαρός, δεν το έδειξε , παρά με μισόλογα.
Ναί να μπεί στην πολιτική, αν κι ό ίδιος θα κλωτσήσει.. αλλά από τέτοια παιδιά έχει ανάγκη η Ελλάδα ειδικά σήμερα.
Με την ευκαιρία να θυμήσουμε και το άλλο επίσης σοβαρό Ελληνόπουλο, από την Κατερίνη, Μαθητή Λυκείου,  -δεν θυμόμαστε το όνομά του- που πρώτευσε, προχθές μαθέυτηκε, στα μαθηματικά και πως κλήθηκε από το περίφημο Τεχνολογικό Ινστιτούτο ΜΙΤ των ΗΠΑ για τα περαιτέρω... Να θυμήσουμε και πολλά άλλα παιδιά με αξιοσύνες κι οράματα. Σ΄αυτή την ικανότητα κι αγνότητά τους θα στηριχθεί το μέλλον της Ελλάδα. Αυτά τα παιδιά θα αποτινάξουν το κόπρο ... που μας ζώνει ασφυκτικά. Διαφορετικά μην περιμένουμε αλλαγές! Γκαραντί!
Μωρέ με γρικάτε;... ; όπως κραυγασε κι ο Φουκάκης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: