Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

H EΛΛΑΣ ΕΠΩΛΗΘΗ ...ατυχώς!

Γράφει ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ-(...μεγάλη η χάρη του)


Πολλές φορές ακούμε τις λέξεις "παγκοσμιοποίηση", "ιδιωτικοποίηση" .."μεταρρύθμιση". Ουδείς όμως μπορεί να μας δώσει μια απλή εξήγηση τι σημαίνουν όλα αυτά.. Και πριν τα κατασπαράξω αναλύοντάς τα ..με βεβαιότητα σας λέω τούτο: Η ΕΛΛΑΣ ΕΠΩΛΗΘΗ! Καθέτως κι οριζοντίως!

Για να δούμε το ρεζουμέ της τελευταίας πεντηκονταετίας.
Τρεις είναι οι ηγέτες που κατέστρεψαν.. καταβαράθρωσαν την Ελλάδα.

Ο πρώτος την διαπραγματεύθηκε .Για πώληση δηλαδή.. ο πλασιέ. Ο δεύτερος την πούλησε και ο τρίτος την ξαναχρεώνει.
Δεν μπορώ τώρα να μπω σε λεπτομέρειες. Θα περιοριστώ σε τούτα:

Για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ , -και ως ταξιδευτής σε 98 χώρες της Υφηλίου-παρατήρησα πως κανένα κράτος δεν ...διαφέρει από το άλλο στον τομέα του εμπορίου. Δηλαδή ίδιες μάρκες στη βιτρίνα, , τα ίδια παιχνίδια στην τηλεόραση, δεν υπάρχει κάτι ξεχωριστό, ιδιαίτερο, τοπικό έστω... Τίποτε και κανείς δεν έχει να δώσει κάτι το αποκλειστικά δικό του. Τα ίδια πράγματα βλέπεις παντού!
Αλήθεια, αναρωτιέμαι... πώς και συμβαίνει έτσι...; Πώς ομογενοποιηθήκαμε έτσι; Ούνα φάτσα ουνα ράτσα... Τόσο πια ομογάλακτοι; Ποιοί είναι αυτοί που κάναν μία από τα ίδια; Ποιοί κρύβονται πίσω από το εκπληκτικό αυτό φαινόμενο; Ναι αυτοί... φτιάχνουν νόμους, αγοράζουν κυβερνήσεις... Τράπεζες, Χρηματιστήρια, εργοστάσια, μεγάλες εταιρίες και προ παντός τον άνθρωπο, τους ανθρώπους! Κρίμα!



ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ: Τι είναι αυτό; Πετάω τους Νόμους σου κύριε Κράτος, όποιο κράτος, και σου φτιάχνω τους δικούς μου. Εγώ δεν σε έβαλα στην εξουσία, κύριε Κυβερνήτα, πρωθυπουργέ, πρόεδρε; Υπέγραφε λοιπόν και μην κουνιέσαι... Μπαίνω σπίτι σου και κάνω ό,τι θέλω. Εγώ είμαι το αφεντικό. Κι άμα θέλω πουλάω το σπίτι σου... Καταλαβαινόμαστε; Μου ανήκεις!

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ:... Η θανατική απλοποίηση. Χρόνια υποστηρίζω τούτο: Άμα θέλεις να καταστρέψεις τον φίλο σου, και όποιον άλλον θέλεις, ΔΩΣΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!

Πριν μερικά χρόνια ξεκίνησε η εκστρατεία από τις Τράπεζες να δανείζουν αβέρτα κι ασύστολα τον κοσμάκη... Πάρε κόσμε ... επί πιστώσει. Κι έγινε το ...σώσε!
Και δόξα τω Παναγάθω, είχαμε ευημερία , δουλειές.. παραδάκι.. κότερα.. αυτοκίνητα... Μοιάζαμε να ζούμε σε χλιδή...

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ποιά εληνική επιχείρηση, εργοστάσιο, βιομηχανία ή βιοτεχνία μπορεί να τσουλήσει;
Ο απώτερος στόχος ήταν ένας: Να μας τα αρπάξουν από όλους! Δίνοντας δάνεια, κάρτες κ.λ.π. κατέστρεψαν τον άνθρωπο. Το παγίδεψαν κοροϊδεύοντας τον. Ειδικά οι γυναίκες πέσανε με τα μούτρα στο άθλιο αυτό σπορ... Την πατήσαμε φίλοι μου... Σερσέ λα φα... και πάλι; Δυστυχώς ναι... Ανοίξτε την τσάντα όποιας γυναίκας και θα δείτε τα κάλλη της... με τις κάρτες -Τραπεζικές- που κουβαλάει...
Θα τελειώσω με ένα άλλο καίριο σημείο των καιρών... το...
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Προβλέπω δυσοίωνα γεγονότα για την πατρίδα μας. Θα κλείνουν μαγαζιά, εργοστάσια,κορυφαίες εταιρίες, ..στρατιές οι άνεργοι που θα προκύψουν.. που θα τρέχουν -οι άνεργοι- κι όπως όπως και με όποιους όρους... να δουλεύουν στα μεγάλα αφεντικά της Παγκοσμιοποίησης... Με συνθήκες δουλείας. ΄Οχι ασφάλιση, όχι ωράριο, όχι ΣΥΝΤΑΞΗ ... και φυσικά Σε προσλαμβάνω όποτε θέλω και σε πετάω όποτε επίσης γουστάρω!
Μα μπήκαμε ήδη στο Αρχιπέλαγος του ΕΛΛΑΣ ΕΠΩΛΗΘΗ

Ο καλός συνάδελφος Δελαστικ του ΕΘΝΟΥΣ.. ΈΓΡΑΨΕ πως η ΕΛΛΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ... λάθεψε ως προς τον χρόνο... Η ΕΛΛΑΣ ΕΠΩΛΗΘΗ ήδη. ..όπως λέγει σταθερά η αφεντιά μου!

Και φυσικά από την πώληση... δεν εξαιρείται ούτε και ο υγιέστατος κλάδος της ελληνικής οπτικής!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: